Over mij

Je bent waarschijnlijk op deze site beland via een internetforum. Op 2 verschillende flora ben ik actief als zeer ervaren persoon. Deze ervaring is afkomstig van het bezig zijn en experimenteren met mijn aquaria.. Gedurende de eerste paar jaren faalde ik zoals vele andere natuurlijk ook. Ik ben begonnen met verschillende bodemtoevoegingen. 
In eerste instantie op de klassieke manier. Vanwege het uitblijven van verbeteringen ga,
je toch andere dingen proberen. Andere bodems, doen andere dingen en zo ben ik stapje voor stapje dingen gaan begrijpen. In een later stadium ben ik begonnen met koolzuurtoevoegingen. Dat ging helaas ook met veel ‘ trail and errror ‘ Gelukkig slaagde ik erin om de vrij kostbare apparatuur, goed aan de gang te krijgen.
Destijds had ik 3 aquaria om allerlei toevoegingen uit te proberen. Het verhaal daarover kunt u vinden onder verleden. Maar goed, u als lezer snapt natuurlijk wel dat dit een oneindig proces is geworden.. Gedurende 2010 heb ik een presentatie gegeven over al mijn ervaringen. Dit heeft mede geleid tot het opzetten van een handige voedingsmethode [ zie link ]. In de gecombineerde methode vind u een vrij diepgaande uitleg over de processen die te maken hebben met plantengroei. In het tweede deel, staan instructies voor opzetten van aquarium via deze methode.