Algemeen

Poeders gebruiken voor een aquarium is nog heel erg onbekend. Op zich niet erg maar veel starters beginnen eigenlijk altijd in een winkel. Iemand uit een winkel kan u vaak wel redelijk goed helpen, maar, geeft niet altijd duidelijk aan, wat u nu met het product moet gaan doen. Eenmaal thuis gekomen, kunt u maar heel beperkt informatie terug vinden op de verpakking of via het merk op het net.
Er zijn ook een aantal producenten bij,  die een vrij complex systeem hebben opgezet. Dennerle is een goed voorbeeld van een merk dat wel heel uitgebreid informatie verschaft, maar uiteindelijk toch lastig is. Omdat er zo veel verschillende opties zijn,
is het lastig om een goede afweging te maken tussen nodig en overbodig.
Bij poeders die je in een standaard hoeveelheid demiwater oplost is dat probleem er eigenlijk niet. Je hebt alleen een schoon bekertje nodig waar je het poeder inbrengt en dat kun je het beste oplossen met verwarmd demiwater dat komt uit een maatbeker. Vervolgens moet je dat bekertje even afsluiten om het poeder goed op te kunnen lossen.
De poeders die via @tom zijn verkregen, zijn met speciale apparatuur afgewogen. Dit zijn standaardhoeveelheden die uiteindelijk ook niet meer vragen om een complexe omrekening naar inhoud van het aquarium.
Bij het aanmaken van de oplossingen is het wel verstandig om je handen eens extra te beschermen met keuken- of  schoonmaakhandschoenen.
Een van de grotere voordelen van het gebruik van poeders is dat het financieel ook wel aantrekkelijk is. Daarnaast is ook de oudste en meeste simpele manier om verandering te kunnen krijgen in een aquarium of bakje